Земеделци от Садово отново на протест: Държавните служители явно нямат нафта, за да дойдат при нас

Автор: Plovdiv Now 11362
Земеделци от Садово отново на протест: Държавните служители явно нямат нафта, за да дойдат при нас

Трети ден продължава протестът на земеделски производители от района на Садово, след като градушка унищожи голяма част от тяхната реколта.  Те са блокирали главния път Пловдив-Хасково.

„Трети ден седим на това кръстовище и нито един представител на министерството или на която и да е агенция не е дошъл при нас, никой не е разговарял с нас. Искаме срок и конкретни мерки, да дойдат и кажат на този толкова, на онзи по толкова. Явно нямат нафта, за да стигнат до Садово. А ние сме вложили всичките си пари“, коментира пред БТВ един от земеделците.

Според директора на държавен фонд „Земеделие“ Николай Каварджиклиев нещата не стоят така. Той коментира, че експерт на институцията е разговарял с тях, а земеделците трябва да подадат заявления в 7-дневен срок и да бъдат посетени от проверяващ. До момента са подадени само 14 заявления.

В случай, че са застраховани ще получат 100 компенсация за производствени разходи, а в противен случай само 50%.

Масово, обаче хората не са застраховани, тъй като не вярват в застрахователите.

„Проблемът е в ниската финансова култура на много хора. Те не могат сами да си защитят продукцията, като предвидят възможни природни явления. Засиленият авиационен трафик създава проблем, но пред служителите стои въпросът дали да защитим хората, които прелитат в самолетите или да се борим с градушките, като човешкия живот за нас е приоритет“, коментира Каварджиклиев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина