Съдят мъж, ударил съселянин и го убил край Садово

Автор: Plovdiv Now 10830
Съдят мъж, ударил съселянин и го убил край Садово

27-годишният Петър Пеев от садовското село Поповица ще се изправи пред Окръжен съд-Пловдив в четвъртък. Той трябва да отговаря пред Темида за причинена смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена лека телесна повреда върху Йордан Минков, който е от същото село.

Инцидентът е станал миналата година, през месец юни, като на фаталната дата в село Поповица се провеждал традиционен събор. Починалия Минков и сина му Петко Минков се събрали с приятели и употребили голямо количество алкохол. Около 1:00 часа, преди да свърши мероприятието,  пострадалият баща легнал да спи на земята, защото бил много пиян. Синът му обаче решил да го вдигне, за да се прибират.

Така двамата мъже тръгнали към дома си, като при преминаването на жп гарата в селото ги забелязал обвиняемият Петър Пеев. 27-годишният бил употребил голямо количество ракия и изглеждал много пиян. Той започнал да се заяжда със сина на починалия, но след като видял и бащата, с който имали стар спор, се запътил към него с думите „Падна ми сега”. Скарали се, а Пеев ударил Йордан.  При удара мъжа не могъл да запази равновесие и паднал, като ударил главата си в бетонен блок. Вследствие на това получил черепно мозъчна травма, а два дни по-късно Минков е починал в болничното заведение.

Наказанието, което е предвидено от закона по това обвинение е до пет години лишаване от свобода.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина