Община Садово пусна обществена поръчка за ремонт на път “убиец“ до “Кемера“

Автор: Деница Лещева 8650
Община Садово пусна обществена поръчка за ремонт на път “убиец“ до “Кемера“

Печално известната пътна отсечка между село Катуница и местността "Кемера" ще бъде изцяло реконструирана. Община Садово е обявила обществена поръчка за аварийно-възстановителни работи на общинския път, като в момента тече срокът за подаване на оферти. 

Прогнозната стойност на поръчката е 2 175 019 лв., а средствата са отпуснати от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. Дейностите по нея са разделени на два етапа. Срокът за изпълнение на първия е не повече от 180 календарни дни, а на втория – 240 дни, е записано в документите за обявяване на обществената поръчка. Това означава, че цялостния ремонт трябва да отнеме не повече от 7 месеца, след старта на дейностите.

Към момента е отпуснато само частично финансиране 727 703 лв., като това е и максималната стойност на първия етап от поръчката.

Проектът включва фрезоване на асфалтовата настилка, оформяне пътни окопи и полагане на трошен камък, полагане на няколко слоя различна настилка, оформяне на тротоар и бордюри, изграждане на тръби, ремонт на съществуващите банкети и други. 

Припомняме, че през последните години участъкът около местността „Кемера” се "прочу" с поредица от тежки катастрофи. Преди по-малко от месец там се случи поредният инцидент, в следствие на който 15-годишно момиче и 23-годишно момче се озоваха в болница. Година по-рано 46-годишна жена загуби живота си в катастрофа, а двама възрастни граждани бяха в тежко състояние. Зверската катастрофа бе предшествана от друг инцидент, при който пострадаха четирима пътници

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина