Началникът на отбраната за сагата в Чешнегирово: Получил се е срив в информацията!

Автор: Plovdiv Now 8341
Началникът на отбраната за сагата в Чешнегирово: Получил се е срив в информацията!

"Явно е, че се е получил срив в информацията при инцидента с нахлуването на американски военнослужещи по време на учение в производствен цех край село Чешнегирово". Това коментира пред журналисти днес началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Той подчерта, че се увеличава мащабът на учението и че в района на Чешнегирово то не се провежда за първи път. Над 1000 парашутисти са участвали през тази година и не е бил допуснат инцидент, нямало е контузени, нито нещастни случаи, като над 1500 военнослужещи са минали през този регион и са били предислоцирани на друго място без да се предизвиква смут.

Според адмирал Ефтимов първоначалните впечатления от днешните демонстрации на полигона Ново село са много добри. Той допълни, че от близо две години в армията се работи активно и са налице учения, които не са били правени от 20 години. По думите му българската армия показва, че достойно изпълнява своя дълг. В настоящите учения се демонстрират способности за отбрана, като ученията са не само в България, но и в целия регион.

Зам.-министърът на отбраната Пламен Йорданов заяви, че от министерството не биха спрели нито един от проектите за модернизация на армията. "Не сме тук, за да спрем, а за да дадем летящ старт на следващото правителство", посочи той.

На динамичен показ днес бяха демонстрирани способности за провеждане на настъпателни бойни действия от Трети механизиран батальон на 61-ва механизирана бригада с военни формирования на Сухопътните сили на САЩ и Грузия. Направен бе и статичен показ с образци оръжия и оръжейни системи.

По-рано днес президентът Румен Радев, коментира, че подобен тип нахлуване в частна собственост е недопустимо.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина