Мария се бори с коварна болест и има нужда от помощ

Автор: Plovdiv Now 13566
Мария се бори с коварна болест и има нужда от помощ

Младежи от Асеновград продават цветя, за да помогнат на Мария Панева да се пребори с коварна болест. Събитието бе посветено на Международния ден на жената и бе поредната инициатива, с която асеновградчани се опитват да вдъхнат кураж на Мария.  

Вече 1 година и 10 месеца жената се лекува от рак на костите и меката тъкан на ръката в Турция след отказано ѝ лечение в България. Преминава през химио- и лъчетерапия, а след това и операция на дясната ръка.

Налага се да продължи лечението си с имунотерапия и затова предстоят дарителски кампании и инициативи за набиране на средства, защото нужните финанси са непосилни за Мария.

Предстоят още 5 вливки имунотерапия, а всяка една вливка струва 6000 лв. Налага се и още една операция на ръката, която е на стойност 36 000 евро.

Мария е на 48 години от Садово. Работи като секретар в Читалище „Христо Смирненски-1925г.“ в Садово. Има две деца и две внучета. През 2018 г. ѝ откриват рак на матката и претърпява операция, а след нея лъчетерапия. Лекарите ѝ казват, че всичко е наред и болестта си е отишла, но след време тя получава страшни болки в ръката. След изследвания в Турция се оказва, че има друг вид рак, различен от този, диагностициран в България.

Всеки, който желае, може да подкрепи Мария, като дари средства чрез:

Дарителска сметка-ЦКБ

BG25CECB979010B1768401

Титуляр: Мария Сашова Панева

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина