Майстори на покриви изнудвали семейство от Пловдивско, искали им 9000 лева

Автор: Plovdiv Now 11552
Майстори на покриви изнудвали семейство от Пловдивско, искали им 9000 лева

Семейство от пловдивското село Поповица се оплака, че майстор на улуци е превърнал в кошмар живота им. Семейството става жертва на добре позната схема с ремонт на покриви и рекетиране за много пари. Те наемат майстора за поправяне на улуци, а в последствие се оказват със свален покрив и поискани 9000 лв., за да бъде възстановен. Стига се и до заплахи и опит за физическа саморазправа.

Потърпевшата Юлия Райчевска-Толова разказа, че майсторът сам се появил пред къщата им. Казал им, че вижда много неща за ремонт. Тя му отказала. „Веднага разбрах, че ще бъдем вкарани в страхотен филм”, разказва Юлия Толова пред Нова телевизия. „Мъжът ми каза да го пуснем все пак, да му дадем шанс”, разказва още тя.

Майсторът предложил да изчисти улуците за 50 лева. Семейството го пуснало. Когато започнал да чисти, намерил и други дефекти. Семейството поискало само да си довърши улуците. Майсторът се качил на покрива и започнал да сваля керемидите. Тогава открил и изгнили греди.

Предложил да направи основен ремонт. А сумата започнала да расте.

На другия ден идва втори майстор. Започнали да идват жените им, семействата им.

В последствие се появява още един майстор. Той заявява, че е шеф и сумата, за която са се договорили, не е тази. „Цялата сума, която бяхме изчислявали за труд и материали, беше 6 000 лв., но той каза – 9 000. Скочил е върху мъжа ми и го е заплашил веднага да дава парите”, разказа Юлия Толова.

Полицията в Садово е уверила семейството, че ще съдейства.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина