Изграждат нов мост по пътя Асеновград - Поповица

Автор: Plovdiv Now 8246
Изграждат нов мост по пътя Асеновград - Поповица

Областно пътно управление – Пловдив е пуснало нова обществена поръчка за изграждането на нов мост на река Черкезица на  пътя Поповица – Асеновград.   Първата процедура бе прекратена през юни, въпреки че три компании бяха подали документи, а до финала бе допусната само една -  консорциум с водещ участник „Аква конструкт груп", пише TrafficNews.bg.

Новата поръчка е за същата стойност от 1,4 млн. лева като е за израждането на ново мостово съоръжение.  Мостът, който е 30 метра дълъг, не отговаря не изискванията за преминаване и поради това е нужен нов. Той отново ще е с габарити 7 метра.

Трасето е основна връзка между селото и Асеновград и е най-краткият път от града до автомагистрала „Тракия“ в посока Източна България. В момента асфалтовата настилка е в лошо състояние с коловози, мрежовидни пукнати, частични разрушения, единични хлътваня и слягания. Избраният изпълнител е необходимо да представи технология за премахване на съществуващия мост и да изготви технически проект за ново съоръжение.

Срокът за изпълнение на проектантските работи е 90 календарни дни. Предвижда се те да се извършат в три междинни етапа. Прогнозният срок за изпълнение на строителството е 300 дни.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина