Арести край Садово заради иманярство, наркотици и лихварство

Автор: Plovdiv Now 10892
Арести край Садово заради иманярство, наркотици и лихварство

Двама мъже от садовското село Катунци са арестувани заради иманярство, наркотици и лихварство. Полицейската акция се провела на 13 октомври под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив.

При претърсване на в къща, ползвана от 59-годишен мъж,  са били намерени и иззети: 6 метални монети, както и множество овални предмети от сив метал, наподобяващи монети; 1 пръстен; 2  икони от сив метал, една икона – дърворезба , 5 икони от дърво и 2  хоругви; метален предмет с бронзов цвят, с яйцевидна форма, с религиозно съдържание;  1 чаша от сив метал, 1  купа от сив метал със старинен вид,  1  лампа от керамика в старинен вид, 1 статуя на дете с постамент от жълт метал; парична сума от 30 000 лв., 2370 евро и 402 щатски долара; лаптоп; документи за регистрация на моторни-превозни средства и ключове за автомобили; черно-бяла надуваема лодка, марка “Aquaparx”, и др.

От стопанска постройка в двора на къщата, ползвана от 59-годишния мъж, са били иззети зелена тревиста маса със специфичен мирис на марихуана и електронна везна.

Мъжът е задържан за срок от 24 часа, като спрямо него се води и досъдебно производство за лихварство.

Предстоят разпити на свидетели, изготвяне на заключенията на археологическата и химическата експертизи и преценка за повдигане на обвинения.

По второ дели при претърсване и изземване в дома и прилежащите му двор и стопански постройки, стопанисвани от 37-годишен мъж, живущ в Катуница, са били намерени и иззети 16 метални предмета с налични релефи по тях, 441 монети, четири халки и др., всички с патинирани повърхности.

Днес 37-годишният мъж е привлечен към наказателна отговорност за престъпление, активното разследването по делата продължава.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина