4000 квадратни метра от фабриката унищожи пожарът в Катуница

Автор: Plovdiv Now 9364
4000 квадратни метра от фабриката унищожи пожарът в Катуница

Огромният пожар вчера е унищожил близо 4000 квадратни метра от фабриката за преработка на плодове в Катуница. Цялата база е на площ от 6600 квадратни метра, съобщиха от пожарната в Пловдив.

Причината за бедствието тепърва се изяснява, но по първоначални данни огънят е тръгнал след взрив на варел, пълен със сух хипохлорид. Възпламенил се е за минути и е обхванал базата, техника и дори готова продукция. Пожарът е унищожил над 100 пластмасови бидони със сливи и кайсии.

„Към мястото на инцидента бяха насочени 8 екипа, механизирана стълба и два автомобила със специализирана техника. Става въпрос за стомано-бетонна конструкция, тя е с много нанесени материални щети. Има информация, че щетите са основно засегнали складово помещение на площ от 9000 кв.м. изгорели са и пвц бидони с готова продукция, технологично оборудване и съоръжения. Изцяло е опожарен влекача с две ремаркета и мотокар. В резултат на действията на екипите са спасени голяма част от готовата продукция. Соларните батерии на покрива са спасени. Тепърва в рамките на експертизи и бързото досъдебно производство ще се изясняват причините за възникването на пожара и точните щети. Досъдебното производство се води под ръководството на Районна прокуратура-Асеновград, преминал е първоначалния оглед. Според подадения сигнал при разтоварването е имало варели със сух хипохлорид, който се използва в производствената база. Последвал е взрив”, съобщи старши експерт Анелия Влахинова от РПБЗН-Пловдив.

През цялата нощ е имало постоянно дежурство на пожарни екипи, в момента там има два специализирани автомобила. Продължава разчистването на терена заедно с работници от фирмата и се следи ситуацията за евентуално възникване на огън, засега ситуацията е спокойна, добавиха от пловдивската пожарна.

Видео trafficnews.bg:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина