Кръшни хора се извиват на Върховръх този уикенд

Автор: Валерия Василева 10326
Кръшни хора се извиват на Върховръх този уикенд

Вокални групи, индивидуални изпълнители и танцови състави от Казанлък,  Стамболийски,  Дуванлии, Браница, Перущица ще огласят Родопа планина този уикенд. В събота ще бъде даден старт на шестнадесетия Областен събор „Върховръх –2018”. Кръшни български хора, народни, стари градски и естрадни песни, стихове за родината и местни обичаи ще бъдат част от програмата.

Съборът се провежда традиционно в първата седмица на месец август. Народното веселие се организира от Туристическо дружество „Върховръх“ със съдействието на общините "Родопи" и Перущица. Вилната зона, в която ще се проведе то, е само на 22 км от емблематичната Червена църква. 

Веселието започва в 19:00 часа утре с туристическа вечер на хижа „Върховръх“. Всички любители на българския фолклор, туристи и летовници могат да се насладят на изпълненията във вилната зона. Изпълненията започват в 10:00 часа в събота.

 

Подобни новини

Мони Филева

За съжаление това е поредното културно мероприятие, провалено от община Перущица. Слабо и безлично! Друга група от млади и ентусиазирано хора проявиха самоинициатива и зарадваха гостите на събора с изчистени от купищата боклук поляни, родопски ритми и безплатен курбан за здраве! Дерзайите , Родолюбци! И догодина пак го направете!

15:35, 14.08.2018
Отговора 0
Отговор

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина