Влиза в сила присъдата на Андон, убил четирима в катастрофа край Скутаре

Автор: Plovdiv Now 4731
Влиза в сила присъдата на Андон, убил четирима в катастрофа край Скутаре

Присъдата на Андон Огнянов, който причини тежка катастрофа с 4 жертви край Скутаре, влиза в села. Младежът е обжалвал присъдата си, но по-рано днес оттеглил жалбата си пред Апелативния съд.

На 10 февруари тази година Пловдивският окръжен съд го осъди на 6 години и 8 месеца лишаване от свобода, като го  бе призна за виновен в извършване на катастрофа с четирима загинали. Делото беше разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият призна вината си, както и фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт. Затова наказанието му бе  намалено от 10 години лишаване от свобода с една трета. 

Съдът лиши Андон и от право да управлява МПС за период от 7 години.

До фаталния инцидент се стигнало, след като Огнянов навлязъл в насрещното движение, без да заобикаля препятствие или да е предприел изпреварване. Движил се със скорост от 109 км./час. Припомняме, че по време на изслушването защитата в лицето на адвокат Баков изтъкна, че шофьорът на насрещно движещия се автомобил е допринесъл за инцидента, тъй като е карал с включени дълги фарове и е заслепил Андон. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина