Пловдивски полицаи помогнаха в Карловско с доброволен труд

Автор: Plovdiv Now 8455
Пловдивски полицаи помогнаха в Карловско с доброволен труд

Пловдивски полицаи помогнаха на жителите на засегнатите от наводнението карловски села с доброволен труд. Още от самото начало на възникналата бедствена ситуация в карловския регион служителите от пловдивската дирекция на МВР бяха на първа линия в най-засегнатите населени места.

На терен те работеха рамо до рамо заедно с аварийно-спасителните екипи, поемайки основната грижа за сигурността на хората и тяхното имущество. В селата Каравелово, Слатина и Богдан, където водната стихия нанесе най-сериозни поражения, продължават денонощно да дежурят служители на реда.

Тяхна е задачата да гарантират спокойствие на местните жители след сполетялата ги беда, като обезпечават обществения ред и предотвратяват евентуални набези върху частните имоти и ползваната за разчистването специализирана техника. Днес обаче, извън професионалните им задължения, полицаите се включват с доброволен труд в разчистването на къщите и пътната инфраструктура.

Под координацията на областната управа общо 59 служители от структурните подразделения на ОДМВР - Пловдив ще работят на територията на село Богдан заедно с останалите доброволци, за да може пострадалите семейства в най-скоро време да се върнат в домовете си и да възстановят своя нормален ритъм на живот.

45 души от пловдивските общински предприятия „Чистота“, „Градини и паркове“ и „Жилфонд“ пък са в карловското село Каравелово и помагат за отстраняване на последиците от наводнението.

„Разпределени сме на групи. Къща по къща ринем с лопати  залетите с кал и затрупани с наноси и дървета дворове. Всичко събрано изнасяме на  улиците отпред, а оттам почистването продължава с тежка техника“, заяви директорът на „Чистота“ Димитър Георгиев.

Освен че ръководи пловдивския екип, той работи на едни от най-тежките терени. По думите му, нанесените от водната стихия щети са наистина много големи, но ще дадат всичко от себе си, за да помогнат. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина