Не успяха да изберат временен кмет на Калояново, решава областният управител

Автор: Plovdiv Now 5643
Не успяха да изберат временен кмет на Калояново, решава областният управител

Общинският съвет на Калояново не успя да избере вчера временно изпълняващ длъжността кмет на община Калояново. За заместник-кметът Веселин Бонов, който е от квотата на БСП, гласуваха 7 старейшини, 9 се въздържаха, за вторият заместник-кмет Пламен Николов, който е от квотата на НФСБ вота си дадоха 4-ма съветници, 12 се въздържаха, съобщава ПБ Новинар.

До петък областният управител трябва да посочи кой от двамата ще седне на стола на досегашния кмет Георги Георгиев.

Припомняме, че ЦИК издаде разпореждане ОИК Калояново да го отстрани от длъжност заради влязла в сила присъда за шофиране след употреба на наркотици.

Временно изпълняващият кмет ще заема поста до провеждането на извънредни местни избори, които ще бъдат насрочени с указ на президента.

В края на миналата седмица Георгиев внесе нова жалба в съда срещу отстраняването си от ОИК, а назначаването на и.д. кмет определи като прибързано. Според него институциите е трябвало да изчакат решението на ВАС, което е насрочено за другия месец.

Заседанието премина в спорове и дебати, но въпреки това старейшините не успяха да изберат временен кмет. За избора е необходимо единият от кандидатите да има 9 гласа.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина