Вкусно и здравословно: Да си приготвим хлебчета от нахут

Автор: Plovdiv Now 5567
Вкусно и здравословно: Да си приготвим хлебчета от нахут

Здравословното хранене е изключително важно, за да бъдем в добро здраве. Храната, която ядем всеки ден, може да бъде истинско лекарство или отрова. Но наясно ли сме какво точно означава "здравословна" и "балансирана" диета?

Хубаво е да консумираме най-обикновената проста храна - без консерванти, оцветители, хранителни добавки. Или иначе казано - всичко онова, което са яли нашите предци, е подходящо за един здравословен хранителен режим, пише vesti.bg.

За да сте здрав човек, трябва да включвате в менюто си зърнени храни, зеленчуци, плодове. Ако искате месо, опитайте се да купувате пресни продукти на фермерските пазари. Същото важи и за рибата. Нищо не е по-добро от свеж продукт.

Доказано е, че най-полезната храна са зеленчуците, варените храни (а не пържените в масло) и най-добре се откажете от колбасите.

Ако ви се хапва сладко, то тогава изберете сушени плодове, тахани, мед. Или потърсете в интернет рецепти за здравословни сладкиши, приготвени от овесени ядки, фурми, яйца, извара, сезонни плодове.

А днес сме ви приготвили една рецепта, за вкусно хлебче от нахут, което се приготвя бързо. Същевременно обаче е изключително вкусно и полезно.

Необходими продукти:

1 буркан сварен нахут (около 400 гр.)
2 яйца
шепа спанак
сол и подправки на вкус
микс семена за поръсване

Начин на приготвяне:

Смесете всички съставки в блендер. Изсипете в подходящ съд, поръсете със семената и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна около 30-40 минути.

Защото здравословното също може да бъде вкусно! Добър апетит!

Снимка: iStock Photos/Getty Image

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина