Захарта и месото са сред храните, които причиняват рак

Автор: Plovdiv Now 8805
Захарта и месото са сред храните, които причиняват рак

Най-опасни с риск за канцерогенност са преработените червени меса. Това показва изследване на британски експерти посветено на това кои храни най-често предизвикват рак, пише списание "Уич", цитирано от Дарик. 

Споменатите продукти увеличават риска от възникване на рак на стомаха и червата. Производителите на всяка цена се опитват да увеличат трайността и да подобрят вкусовите им качества. За целта те използват нитрати и нитрити, които се оказват канцерогенни.

Световната здравна организация предупреждава, че дневната консумация и на 50 грама преработено месо дневно, което се равнява на две резенчета бекон, увеличава риска от рак на червата с 18%.

Друг фактор за възникването на злокачествени тумори е свързан с прекалената употреба на захар. Тя води до развиване на наднормено тегло, което в крайна сметка увеличава риска от рак.

За да се избегнат туморите, експертите препоръчват да залагаме на т.нар. суперхрани - зеления чай, куркумата, наровете, мазната риба, на плодовете и зеленчуците.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина