Тутманик по рецетата на баба

Автор: Plovdiv Now 7372
Тутманик по рецетата на баба
  • Продукти за тутманика:

    3 яйца (предварително отделете 1 жълтък за намазване)
    1 чаена ч. прясно мляко
    1 чаена л. сода
    1 пакетче суха мая
    1 суп. л. захар
    1 чаена л. сол
    500-700 грама брашно
    110 грама масло
    370 грама сирене

    Приготвяне на тутманика:

    Първо разтворете маята във вода. След това добавете захарта и изчакайте – трябва да се надуе.

    Замесете тесто с изброените продукти, но без сиренето и маслото.

    Оставете готовото тесто да втаса – това обикновено отнема около половин час.

 

Сега разделете тестото на три. Разточете 3 кори под формата на правоъгълник.

Обилно намажете всяка кора с масло, поръсете с натрошено сирене и оформете руло.

Намажете тавата с мазнина.

Нарежете с остър нож получените рула на малки парчета – около 2-3 см.

Подредете ги в тавата.

Трябва да ги поставите вертикално.

Нека има повече място между отделните парчета, защото ще увеличат обема си.

Най-отгоре намажете с разбития жълтък.

Оставете за 20-ина минути и печете на 200 градуса около половин час.

Фурната трябва да е предварително загрята.

След като тутманикът се изпече, извадете го от фурната и го напръскайте с малко вода.

После покрийте с подходяща кърпа и оставете за четвърт час.

Рецепта: novinibg.net.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина