Смути с авокадо и вишни - перфектно за летните жеги

Автор: Plovdiv Now 3173
Смути с авокадо и вишни - перфектно за летните жеги

Ябълките, морковите, спанакът, цвеклото и бананите въобще не са единствените продукти за здравословни напитки – ние направихме смути с авокадо и вишни. Когато са пресни, е ясно – изчиствате набързо една шепа от костилките и се възползвате от всичките им ценни качества. Но след като има замразени през цялата година, защо да се ограничаваме в менюто си!

Може би това смути с авокадо и вишни не е от най-сладките защото няма мед, кленов сироп или друг здравословен подсладител в него, но пък ще добави нов вкус и свежест в менюто ви, особено ако сутрин не хапвате твърда храна. Ако бананът е добре узрял, той ще даде достатъчно сладост. Авокадото е продукт, който поглъща киселината, за да се овкуси, което е още един плюс. А и все пак имаме бадемово мляко, което поддържа добре баланса. Смутито е едновременно плътно и засищащо, но и енергезиращо и събуждащо.

Ако обичате вишни, можете да сложите дори повече, без да се притеснявате за приетите калории, тъй като в 100 г от тези симпатични плодове се съдържат само 46 калории. Ако не са любимият ви плод или киселите нотки от тях ви идват в повече, можете да ги замените със същото количество череши. Пресни или замразени – няма значение. Тогава просто ще имате смути с авокадо и череши. Останалите продукти запазете в същия състав и количество.

Необходими продукти:

авокадо - 1 бр 

банани - 1 бр 

замразени вишни - 100 гр 

портокали за 200 мл сок - 2 бр 

бадемово мляко - 200 мл 

кокосови стърготини - 10 гр 

лед по желание

Начин на приготвяне:

  1. Срежете авокадото, отстранете костилката и кората и го нарежете на кубчета.
  2. Обелете банана и го начупете на парчета.
  3. Сложете всички продукти в блендера и блендирайте до еднородна гъста смес.
  4. По желание можете да разредите със студена вода до желаната от вас консистенция.

Източник: matekitchen.com

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина