Шкембе чорба по класическа рецепта - как да я приготвим?

Автор: Plovdiv Now 21964
Шкембе чорба по класическа рецепта - как да я приготвим?
Необходими продукти:

телешко шкембе - 1 кг, сварено

прясно мляко - 1 л

масло - 50 г

олио - 50 мл

винен оцет - 50 мл

червен пипер - 1 с.л.

чесън - 4 скилидки

чили - люспи

Шкембе чорба - класика в жанра! Сигурно няма по-любима и известна супичка, която да ни сгрява в студеното време. А неземният ѝ аромат може да изкуши дори тези, които не хапва месо. Е, днес имаме за вас оригиналната рецепта за Шкембе чорба, с която ще вземете акъла и на мъжа си, и на цялата фамилия!

Ето как се приготвя:

Почистете шкембето много добре, измийте и нарежете на парчета. Поставете го в тенджера под налягане и налейте 1. 5 литра вода, варете до пълно омекване.

Свалете тенджерата и отстранете отделилата се в бульона мазнина, прецедете. Сложете ги в обикновена чиста тенджера.

В тиган налейте олиото и прибавете маслото, след като загреят запържете червения пипер за 1 минута.

Поставете шкембето на котлона и налейте прясното мляко, оставете да заври. След като заври, добавете запържения червен пипер, посолете на вкус и оставете да поври за 7-8 минути.

През това време счукайте чесъна с малко сол и ги смесете с оцета в малка купичка. Сервирайте горещата шкембе чорба с чили люспи и оцета с чесъна! Лесната и вкусна шкембе чорба е готова.

Рецепта: www.zajenata.bg

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина