Рецепта за паеля с пиле и морски дарове

Автор: Plovdiv Now 7923
Рецепта за паеля с пиле и морски дарове

Рецептите за паеля са точно толкова на брой, колкото са и готвачите, които ги приготвят. Понякога рецептите комбинират морски дарове, чоризо и месо, от различен вид и различно количество. Рецептата за паеля на Супичка е един по-лек вариант за приготвяне на това любимо ястие от испанската кухня. Пищно като вкус, а също и като аромат и външен вид, паелята е ястие, което е подходящо за всеки повод, а и без повод.

Необходими продукти:

oриз - 1 чаена чаша (за паеля)

пилешко месо - 300 грама (охладено)

миди с черупки - 300 грама

скариди - 300 грама (големи сурови)

грах - 100 грама

лук - 2 глави

чесън - 3 скилидки

чушки - 1 брой (голяма червена)

домати - 1 брой

бульон - 1 литър (пилешки)

бяло вино - 100 мл

шафран - 10 листенца

пушен червен пипер - 1 чаена лъжица

зехтин -1/3 чаена чаша

лимон -1 брой

магданоз -1/3 връзка

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за паеля с пиле и морски дарове е изборът и подготовката на продуктите. Нарежете пилешкото месо на големи хапки, измийте и почистете мидите. С ½ чаена чаша гореща вода заливате шафрана и оставяте на страна. Почистете и нарежете на ситно лука и чесъна, както и червената чушка. В голям тиган сгорещявате зехтина, след което към него добавяте лука и чесъна, запържвате за около 2-3 минути. Добавяте нарязаното пилешко месо и запържвате от двете страни за около 3-4 минути от всяка страна.

В тигана добавяте нарязаната чушка разбърквате няколко пъти, след което добавяте и ориза и запържвате отново за 2-3 минути. Добавяте около 1 чаена лъжица сол, червения пипер, водата с шафрана и предвиденото количество бяло вино, както и настъргания домат. Разбърквате добре и след като течността се абсорбира, добавяте пилешкия бульон. Оставяте паелята на котлона, като готвите на бавен огън, като разбърквате от време на време.

Когато оризът е почти готов, добавяте предвиденото количество грах, разбърквате, след което разпределяте почистените миди равномерно в тигана, слагате и измитите скариди, слагате капак на тигана и го връщате на котлона за около 5-6 минути, докато морските дарове се сготвят. Преди сервиране поръсвате с прясно нарязан магданоз, добавяте и лимона, нарязан на парчета.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина