Проф. Мутафчийски: Фитнесите са сред най-опасните места

Автор: Plovdiv Now 6780
Проф. Мутафчийски: Фитнесите са сред най-опасните места

Ситуациите в болните в София отново започва да бъде тревожна и затова трябва да бъдат готови всички мед. директори в страната. Това коментира проф. Венцислав Мутафчийски по време на ежеседмичния брифинг на здравните власти.

„Само за понеделник сме приели 13 души с коронавирус във ВМА, толкова болни преди това сме приемали за една седмица, което може да бъде изолиран случай, но все пак в нас възникна тревога. Цифрите показват, че има събуждане в София и особено в Кюстендил“, коментира Мутафчийски.

Той отправи и апел към гражданите и медиците.

„Апелът от наша страна е първо мед. директорите в цялата страна да затегнат редиците и да се подготвят за това, което ни очаква. Апелът ми към гражданите е да бъдат внимателни, това че има разрешени определени неща, не означава, че са безопасни. Никога не съм твърдял, че фитнесите са безопасно място, напротив, те са най-опасното“, коментира Мутафчийски.

Според него е възможно да продължи покачването на заразените, след около три седмици.

„Смътността не достигна до плато, просто спадна и от там нататък започна да се кача пак, така че колкото и да ми е неприятно да бъда в ролята на лош вестител аз не мога да спестя факти. На този фон, ако имате намерение да задавате въпроси кога и как ще се разхлабват други неща, няма да звучат на място“, коментира още Мутафчийски.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина