Проф. Ангелов: Европа се готви за трета вълна, трябва да сме готови и ние

Автор: Plovdiv Now 12744
Проф. Ангелов: Европа се готви за трета вълна, трябва да сме готови и ние

Постигнатото у нас е много крехко, а Европа се готви за трета вълна. С този коментар здравният министър проф. Костадин Ангелов започна ежеседмичния брифинг на здравните власти у нас.

„Последните данни ни дават разумна доза оптимизъм, че сме направили всичко правилно до момента, но не дават право да проявим никаква доза лекомислие, защото постигнатото е много крехко. Европа се готви за трета вълна. Не искам да бъдем лекомислени, а да бъдем готови, ако тази трета вълна дойде у нас със същата сила, каквото е на запад“, каза министърът.

Той даде пример с Португалия, където в момента ситуацията е много тревожна и се наложи Германия да изпрати медици и консумативи. В страната жертвите вече са 14 000, като половината са в последните две седмици.

„Призовавам българските граждани към разум и спокойствие, да бъдат спокойни, че всички ние мислим и осъзнаваме отговорността, която сме поели. София влезе в червена зона и ние следим данните на 12 часа и сме готови във всеки един момент да предприемем мерки, ако това се наложи“, коментира още Ангелов.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина