Пай с телешко месо е чудесна идея да приготвите месото и заленчуците по нов начин. Опитайте!
Необходими продукти:
телешко месо - 1 кг шол бутертесто - 400 г яйца - 1 бр гъби - 350 г (пачи крак, печурки, манатарки) лук - 300 г шалот тиквички - 250 г зукини червено вино - 200 мл бульон - 200 мл гъбен чесън - 5 скилидки сол пипер - на вкус розмарин - 2 бр. зехтин - 2 с.л.
Начин на приготвяне:
Обработваме продуктите по следния начин: измиваме и почистваме гъбите, нарязваме лука и тиквичката, месото и чесъна. Големината на парчетата е произволна, но не бива да са много едри.
Нагряваме в тиган зехтина и в него запържваме месото. Прибавяме всички останали нарязани съставки и за 3-4 минути разбъркваме на умерен огън.
Прибавяме виното и бульона. Прибавяме подправките и задушаваме, докато месото омекне. Прехвърляме го в йенска тенджера.
Отгоре покриваме с бутер тестото и леко го подвиваме навътре. Намазваме с разбито яйце и печем 25-30 минути на 180 градуса.