Никога не изхвърляйте семките на динята! Носят уникални ползи за здравето

Автор: Plovdiv Now 6118
Никога не изхвърляйте семките на динята! Носят уникални ползи за здравето

Защо е толкова важно да спрем да изхвърляме семките на динята? Динята е уникално вкусен и любим летен плод на всички нас. Поради това се консумира в огромни количества по целият свят. В допълнение към факта, че динята зарежда тялото ни с необходимите ни течности, поддържайки оптималния баланс, семената на този вълшебен плод са от голяма полза за нашите тела.

Знаете ли, че в момента, в който отхапем от сочната пулпа на този плод, ние всъщност изхвърляме най-полезното нещо, което се съдържа в него? Някак си не ни е комфортно и не искаме да се наслаждаваме на вкуса на динята, като я консумираме със семките. Затова сега се отглеждат специални сортове диня, които не съдържат семена. Но след като се запознаете със съдържането, може би повече няма да си купите диня без семки. Малките черни семенца имат огромни, дори мощни, ползи за общото здраве. Знаете ли, че семките на динята съдържат ценни хранителни вещества, които предотвратяват различни заболявания? Семената на динята са изключително богати на витамин А, В и С, както и на минералите магнезий, желязо. Тези жизненоважни елементи ни помагат да останем здрави и да поддържаме тялото си в добра форма, пише happywoman.bg.

Семките от диня са много богати на протеини, състоящи се от аминокиселини, триптофан, глутаминова киселина, лизин и аргинин. Аргининът от своя страна е полезен с това, че нормализира кръвното налягане и лекува коронарна болест на сърцето.

Диетичните фибри в семената от диня стимулират правилното храносмилане, което може да се счита за безценен дар за здрава чревна флора. Семената от диня съдържат здравословни мазнини, които помагат за понижаване на холестерола в кръвта и високото кръвно налягане. Как и защо да консумираме семките на динята? Малко хора се решават да ядат семките директно от динята. Ето защо, за да получите полезните им вещества, е по-добре да счуквате семената хаванче и след това да добавите получения прах към чай или други напитки, които харесвате. Знаете ли, че стритите семена от диня добавени към чай, е много древна практика за прочистване на бъбреците? От своя страна този елементарен детокс помага да не се образуват камъни.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина