Няколко знака, че е време да се погрижите за себе си

Автор: Plovdiv Now 4047
Няколко знака, че е време да се погрижите за себе си

Грижата за себе си е нещо, към което всеки се стреми. Тя е в основата на избора на храни, напитки и начин на живот. Въпреки че съвремието ни учи да поставяме себе си на първо място, все по-актуални са проблемите, свързани с психичното и емоционално здраве. Често пъти те водят началото си от липсата на любов към самите нас. Защо е жизненоважно да спрете да се отнасяте зле със себе си? Ето и няколко причини:

Искате животът ви да поеме в друга посока

Ако усещате, че сте „зациклили“ – че работата, личният ви живот и кариера сякаш стоят на едно и също място, може би е дошло време за промяна. Но няма как да промените обстоятелствата, ако преди това не промените себе си. Разбира се, че това не означава, че сега сте „лоши“, „глупави“ и т. н. Просто приемете, че промяната се случва първо в съзнанието ви. Ако постоянно мислите, че не ставате, че не сте достатъчно добри, тогава нищо чудно, че се чувствате зле. Вместо това, като за начало се фокусирайте върху качествата, които харесвате у себе си.


Не се чувствате добре

Вероятно сте чували твърдението, че мислите се превръщат в чувства. Ако постоянно се чувствате отпаднали, без енергия, летаргични и депресирани… може би причината за това е начинът ви на мислене. Макар че за повечето състояния има медицински причини, можете да направите нужните изследвания и да установите, че всичко е наред, но въпреки това неприятните усещания да продължат. Те могат да се дължат на стрес и разбира се – негативно мислене. Направете необходимото и дайте на себе си това което заслужавате, а именно – по-добър живот.


Чувствате се безсилни

В ерата на социалните мрежи все по-лесно всеки един от нас буквално може да види живота на другите. Скъпи коли, екзотични дестинации, мечтана връзка, идеално тяло – бихме казали, че инфлуенсърите имат всичко. Но може би постовете им не отразяват реалността, а са по-скоро един добре режисиран филм. Не правете грешката да вярвате на всичко, което виждате! Зад перфектната форма и стегнатите тела често пъти стоят хранителни разстройства и депресии. Наблюдението и сравняването с другите само могат да отнемат от вашата жизнена сила. Ето защо, вместо да прекарвате часове наред в мрежата, използвайте ценното си време и работете за себе си – медитирайте, четете или просто наблюдавайте небето или звездите. Така ще се свържете със същността си и ще разберете кой сте и какво наистина искате от живота си.



Искате да бъдете щастливи

Може би понякога имате чувството, че каквото и да правите, вие просто не се чувствате добре. Не изпитвате радост, а щастието е екзотична дума, която за вас е непозната. По всичко личи, че колкото и да се опитвате, успехът винаги ви подминава. Ако прочетете бавно и спокойно написаното дотук, много лесно ще откриете негативните модели на мислене и последствията от тях. Просто спрете да се отнасяте зле със себе си. Приемете, че само вие сте творецът на собствената си съдба и в този живот единственият човек, на когото можете да се доверите, сте самите вие. Заявете смело какво желаете да постигнете и застанете твърдо зад желанието си. Вярата в собствените ви умения ще ви насочи какво да предприемете, за да постигнете и най-големите си мечти.


Писнало ви е да бъдете посредствени

Обичта и уважението към самите вас ще ви помогнат да се превърнете от „посредствени“ и „обикновени“ хора в супергерои! Вероятно усещате, че дълбоко в себе си вие притежавате потенциал за да постигнете нещо много повече от това, което имате и което сте в момента. Но сякаш винаги нещо ви спира – обстоятелствата, липсата на време и пари, държавата, в която живеете, правителството… Може би просто трябва да захвърлите оправданията и да заявите смело кой сте и какво искате. Спрете да се отнасяте със себе си като с враг и вместо това бъдете най-добрия си приятел. Бъдете готови да изживеете живота, който заслужавате!


Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина