Макаронена салата с рачешки рулца

Автор: Plovdiv Now 3857
Макаронена салата с рачешки рулца

Макаронената салата с рачешки рулца беше акцент във всяка празнично меню още от 90-те на миналия век, като особено подходяща  е за трапезата на Нова година или пък за рожден ден, и изобщо за моментите, когато се планира консумация на малко по-големи количества алкохол. Но това далеч не означава, че тази салата е подходяща само за възрастни! Напротив. Макаронената салата с рачешки рулца е любима и на децата. Да, рецептата няма да намери място сред рецептите от здравословната кухня, но пък ще се хареса (почти) на всеки гост, пише supichka.com

Необходими продукти:

макарони - 150 грама (сурови дребни макарони)

рачешки рулца - 250 грама (1 пачетче)

кисели краставички - 6 броя

царевица - 1 чаена чаша

копър - 1/3 връзка

майонеза - 1 чаена чаша

кисело мляко - 2 супени лъжици

черен пипер - 1/3 чаена лъжица

Начин на приготвяне:

Първата стъпка е изборът и подготовката на продуктите. Рачешките рулца извадете час-два или повече преди приготвяне от фризера, за да се размразят. Избирате задължително дребен вид паста (макарони). Може да ползвате и кус кус. Сварявате пастата според инструкциите на опаковката, като внимавате да не се развари. След като пастата е готова веднага измивате със студена вода, за да спрете процеса на варене.

Докато пастата ври, нарежете на ситни кубчета  киселите краставички и рачешките рулца. В купа изсипете отцедената от водата царевица, добавете, краставичките и рачешките рулца, а след сваряване и отцеждане и макароните. Добавете ½ чаена лъжица сол, както и черния пипер, заедно със ситно нарязания копър и разбъркайте добре.

Добавете майонезата и киселото мляко и разбъркайте добре, така че всички продукти да се овкусят добре. Ако ви се стори, че дресингът не е достатъчно може да добавите още малко майонеза. Най-добре е да сервирате макаронената салата с рачешки рулца 2-3 часа след приготвяне, за да е максимално добре овкусена. Преди сервиране може да освежите с лъжица-две кисело мляко или майонеза.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина