Любовта и сексът повишават самочувствието ни

Автор: Plovdiv Now 3306
Любовта и сексът повишават самочувствието ни

Любовта и сексът повишават самочувствието на човека и го правят по-щастлив. 

Според психолозите първата тайна на високото самочувствие е производството на достатъчно количество от така наречения хормон на щастието и любовта окситоцин. Той се отделя както по време на сексуална активност, така и по време на прегръдки.

По време на сексуална възбуда и оргазъм тялото освобождава ендорфини. Това са естествени болкоуспокояващи, които предизвикват чувство на еуфория. Освен това честият секс прави хората по-привлекателни.

„Всички тези фактори подобряват психичното здраве, правят всички хора по-привлекателни – така че не се срамувайте“, призовава психологът Олег Моторин.

Според сексологът Александър Лубенников, когато човек прави секс редовно, той осъзнава убежденията „Аз мога“, както и „Аз съм обичан и желан“. Важно е обаче да се разбере, че поддържането на самочувствие на адекватно ниво чрез други хора е изпълнено с фиаско рано или късно, предупреди лекарят. Необходимо е да се поддържа самочувствието за сметка на собствените ресурси.

Лубенников напомни, че е необходимо да се повиши самочувствието. Желателно е да се занимавате със саморазвитие, да придобивате нови знания, умения и впечатления. Колкото по-висок е интелектът и по-широк кръгозорът, толкова по-уверен е човек в себе си, което го прави по-привлекателен за другите хора.

 

„Научете се да създавате добро настроение за себе си, да се усмихвате и да се хвалите по всякакъв повод. Трябва да се освободите от чувството за вина, това е агресия, насочена срещу вас самите. В процеса на работа за повишаване на самовъзприятието, спасете се от общуването с токсични хора, които критикуват и обезценяват “, обобщи Лубенников. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина