Лесна рецепта за солен кекс със спанак и сирене

Автор: Plovdiv Now 8341
Лесна рецепта за солен кекс със спанак и сирене

Днес, ще ви предложим рецепта за солен кекс, но не какъвто и да е, а солен кекс със спанак и сирене. Вкусен, ароматен и не отнемащ много време за направа. Благодарение на спанакът, който ползвам за тази рецепта, кекса става изключително ароматен и с прекрасен звят – зелен солен кекс! Определено е доста представителен и ще зарадвате хората с които го споделяте! Идеален е за хапване по всяко време. Поднесете го с чаша яйрян и просто му се наслаждавайте!

Необходими продукти:

3 яйца

4 с.л. кисело мляко

2 ч.ч. брашно

200 гр. спанак

1 с.л. сол

150 мл. олио

200 мл. вода

200 гр. сирене

1 пак. бакпулвер

Как се приготвя:

Спанакът няма да преминава през термична първоначална обработка. Просто ще го пасирам и след това го слагам направо в сместа за кекса. При пасирането на спанакът добавям около 200 мл. вода - 1 ч.ч.

След пасирането, слагам течноста в купа и започвам да добавям останалите продукти. Добавям яйцата, киселото мляко, олиото и сол на вкус. Разбъркайте хубаво!

Отделно, разбъркайте брашното и бакпулвера. След това, прибавете към купата с пасирания спанак. Отново разбъркайте. Натрошете сиренето и го сложете в сместа. Отново разбъркайте, но този път по-внимателно, за да не намачкате прекалено много сиренето!

Включете фурната да загрява на 180 градуса. Вземете тавичката, в която ще печете кекса и я намажете хубаво с масло или олио. Ако желаете, вместо мазнина, може да ползвате хартия за печене! Изсипете сместа и я заравнете.

Печете, докато кекса хване отгоре коричка (40-50 минути). Времето за печене е относително и много зависи от самата фурна! Проверете дали кекса е изпечен с помощта на клечка за зъби. Вкарайте клечката и ако по нея не залепва нищо, значи кекса е изпечен и е време да го вадите от фурната.

Рецепта:gotvacha.com

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина