Обелваме картофите и настъргваме на едро ренде. Към тях прибавяме солта и бъркаме, като оставяме за около 5 минути.
След преминаване на времето с длани, шепа по шепа, изстискваме водата от тях. Към готовите картофи добавяме яйцето, натрошеното сирене и джоджена.
Разбъркваме добре, като в тиган поставяме 1/2 от маслото. Когато се разтопи, с помощта на лъжица изсипваме сместа в него, леко я притискаме и оформяме пататник.
Оставяме да се пържи за около 10 минути. Върху тигана слагаме чиния, която да може да поеме размера на пататника.
Поставяме ръка върху дъното на чинията и обръщаме тигана върху нея. Оставяме така в чинията, а тигана поставяме отново на котлона и прибавяме останалото масло.
Изчакваме да се разтопи и приплъзваме към него суровата страна на пататника. Пържим и от тази страна за около 10 минути.