Кето пай с тиква и блат от бадемово брашно

Автор: Plovdiv Now 3116
Кето пай с тиква и блат от бадемово брашно

Ти какво мислиш за тиквата? Тиквата не е за теб? Тиквата е вкусна само печена на фурна? Аз пък смятам, че тиквата е една от най-важните и вкусни съставки на есенното и зимното меню, която може да бъде прекрасна основа за много десерти. Чийзкейкът с тиква, а също и кексът с тиква са вече познати. Но тиквата е идеална и за приготвяне на кето десерти, какъвто е и кето пай с тиква и блат от бадемово брашно. Рецептата за кето тиквен пай с бадемово брашно е истинска находка, която ти дава възможност да си хапваш спокойно, без угризения.

Необходими продукти:

За блата:

бадемово брашно - 1 1/2 чаена чаша

кокосово брашно - 1/3 чаена чаша

сол - 1/2 кафена лъжица

яйца - 1 брой

краве масло - 4 супени лъжици

бакпулвер - 1/2 чаена лъжица

тиква - 1 1/2 чаена чаша (пюрирана)

еритритол - 4 супени лъжици

сол - 1/2 кафена лъжица

джинджифил - 1/2 чаена лъжица

карамфил - 1/4 чаена лъжица

За пълнежа:

готварска сметана - 200 мл

яйца - 4 броя

канела - 1/2 чаена лъжица

индийско орехче - 1/4 чаена лъжица

ванилия - 2 броя

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за кето пай с тиква и блат от бадемово брашно е подготовката на блата. Разбърквате в купа сухите съставки, а именно смесвате бадемовото брашно, кокосовото брашно, солта и бакпулвера. Стопявате кравето масло на водна баня, разбивате яйцето. Добавяте течните съставки към сухите и разбърквате добре, като омесвате тесто. На дъното на форма за кекс, най-добре с падащи стени, поставяте хартия за печене, а върху нея разпределяте тестото за блата. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10 минути, след което изваждате и оставяте на страна, за да поизстине.

За получаване на пълнежа на тиквения пай, предварително трябва да сте приготвили пюрето от тиква. Може да сварите тиквата, или да я приготвите на пара, важното е да е напълно сварена, отцедена от излишната вода и пюрирана. Разбийте яйцата, добавете към тях пюрираната тиква, както и сметаната, заедно с предвиденото количество еритритол. Добавяте канелата, индийското орехче, карамфила, джинджфила и ванилията, след което разбърквате сместа и я изсипвате върху подготвения блат.

Печете кето пая с тиква и блат от бадемово брашно в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 45-50 минути. След като паят е готов го оставете във фурната на отворена врата за около 30 минути. Сервирайте тиквения пай, след като е напълно охладен.

 

 

Източник: supichka.com

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина