Днешното ни предложение за лесна рецепта е една нова версия на дожре познатото ни ястие мусака. Този път, обаче ще трябва да я приготвите не с картофи, а с млад зелен фасул.
Този вид мусака е лека, а вкуса и със сигурност ще събуди всичките ви сетива.
Ето какво ви е необходимо за приготвянето и:
700 г млад зелен фасул 400 г кайма 1 домат 3 яйца 200 г заквасена сметана 1 глава лук 3 скилидки чесън малко червен пипер пипер сол подправки на вкус олио
Приготвяне:
Запържете нарязания лук в олио, а след това добавете и каймата към него. Поръсете със сол, черен пипер и червен пипер на вкус. Обелете зеления фасул, разделете го на две и го сварете. Добавете каймата към зеления фасул и разбъркайте.
Разбийте яйцата в купа, добавете заквасена сметана и чесън, след което разбъркайте. Намажете тава за печене с олио, добавете зеления фасул и ситно нарязаните домати.
Изсипете заквасената сметана и разклатете добре, за да се разпредели на дъното. Печете на 220 градуса за 50-60 минути, за да се изпари течността.