Лятото вече е тук и е време да адаптираме менюто си към него. Колкото по-леко е едно ястие, толкова по-добре ни се отразява в жегите. Освен това рибните ястия са винаги за предпочитане. Ето как да си преготвите този вкусен хек с броколи:
Необходими продукти:
хек - 1 кг дребен
броколи - 500 г пресни
царевично брашно - 3 с.л.
олио - 2 с.л.
черен пипер - на вкус
мащерка - суха щипка
Начин на приготвяне:
Рибата овалях в брашно със сол и черен пипер, мащерка, подредих върху хартия за печене поставена вътре в тавата за печене и отгоре поръсих с мазнина.
Пекох рибата на фурна на 200 °C до готовност и желан загар. Поръсих я с лимонов сок.
Броколите, измити и накъсани на розички, задуших в олио с малко вода и накрая поръсих със сол, чер пипер и чесън на прах.