Гемотерапия срещу напрежение и стрес - какво представлява методът?

Автор: Plovdiv Now 5909
Гемотерапия срещу напрежение и стрес - какво представлява методът?

Ниските нива на енергия, психическото напрежение и стресът оказват пагубно влияние върху нашето настроение и възможности да се справяме с ежедневните ангажименти и предизвикателства. В борбата с тези състояния на помощ идват три екстракта на гемотерапията. Това са Смокиня, Дъб и Гигантска секвоя.

Смокинята е екстракт, който хармонизира нервната система, използва се при състояния на отчаяние и страх, дори когато сме толкова претоварени, че това ни води до натрупване на гняв и сълзи. Това е екстракт, който подобрява връзката ни с външния свят, но за това всеки един от нас трябва да е сигурен, че е готов да се случи – да приеме това, което извън него самия; да освободи пространство и време за новите и интересни неща от живота.

Този екстракт изисква готовност от страна на човек да може да се отвори емоционално към света, в противен случай може да се появи усещане за застрашеност и навлизане в личното пространство. Смокинята е също така идеален помощник за всички, които страдат от проблеми като киселини, рефлукс, газове, нервен стомах, гастрит.

Дъбът е силно дърво със изразено протективно действие, както в растителния свят, така и за хората. Екстрактът от дъб подпомага предаването на нервните импулси в нервната система, премахва негативните усещания на депресията и ни помага, когато сме натрупали големи количества умора и сме стигнали до изтощение. Той е силен антиоксидант – поддържа клетките ни здрави и млади за по-дълго време. При умствено изтощение и преработване осъществява подкрепа на способността ни за концентрация, фокусиране и ясен поглед върху ситуацията, в която се намираме, пише dcnews.bg.

Секвоята също подобрява фокуса и концентрацията ни. Помага ни да бъдем по-стабилни в периоди на интензивен стрес. Има регулиращо действие върху женските и мъжки полови хормони и поддържа либидото ни в добро състояние. Изключелно полезен е при наличие на слабост и депресия при възрастни, менопауза при жените и андропауза при мъжете. Подкрепа е, когато налице са изтощителни физически или психически състояния.

Всички тези положителни ефекти се акумулират и могат да ни помогнат да се справим с моментите на депресия, липсата на мотивация или ниските нива на енергия.

Какъв метод е гемотерапията?

За много страни гемотерапията е все още новост. Тя използва гемоекстракти, които се приготвят от най-младите части на дървета и храсти, предимно техните пъпки, издънки или корени.

От тях се извличат растителни стволови клетки. (Разбира се, не се вземат всички пъпки на дърветата и храстите, голяма част от тях се оставят, за да ги има лечебните дървета отново и догодина).

Набраният растителен материал се приготвя по специален начин: накисва се в дестилирана вода, спирт и глицерин. Този процес, при който се извличат растителните стволови клетки, е известен като мацерация. Гемотерапията се базира на холистичния подход към здравето.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина