Поставете предварително почистените от сухожилия свински ребра (от гърба) в дълбока тавичка.
В купа смесете продуктите за маринатата и разбъркайте добре. Втрийте сместа в месото, с ръце. Добавете бирата и покрийте с алуминиево фолио. Ако имате време, поставете ребрата в хладилник за 1-2 часа.
Печете ребрата покрити в предваритено загрято на 160 градуса затворено барбекю 1 час.
В касерола сипете продуктите за жълтия барбекю сос и поставете върху скарата. Щом сместа заври, оставете 1-2 минути и дръпнете от огъня. Оставете да изстине.
Поставете печените ребра върху добре загрята скара и печете 2-3 минути. Обърнете и печете още 2-3 минути, като намажете с приготвения барбекю сос. Обърнете още веднъж и намажете ребрата. Щом ребрата се карамелизират и от двете страни, ги прехвърлете върху дървена дъска. Намажете отново с барбекю сос. Щом месото почине, нарежете на парчета.
За салатата смесете в купа нарязаното на тънки ивици червено и бяло зеле. Добавете лука и фенела - нарязани на тънко, моркова - настърган на едро и нарязаните на ситно мариновани люти чушки. Добавете останалите продукти и разбъркайте много добре.
Поднесете печените на скара свински ребра със салата колсло.