500 г дребни картофи (пресни) 120 г замразен грах 1 връзка зелени аспержи 1 връзка репички 2 с. л. зехтин сол на вкус
за дресинга: 1 връзка копър 3 стръка мента 50 мл сок от лимон 50 мл зехтин 1 с. л. горчица 1/2 с. л. мед сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Картофите се измиват, разполовяват се и се слагат в тава. Посоляват се, поливат се със зехтина и се пекат в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 25 минути. Охлаждат се за 10 минути.
Аспержите се почистват и долната част се обелва. Бланшират се в подсолена, кипяща вода. След това се шокират в леденостудена.
Грахът също се бланшира в подсолена вода и след това се шокира в леденостудена.
Репичките се режат на шайби, разбъркват се с картофите, аспержите и граха. Ментата и копърът се настиняват.
От сока от лимон, зехтина, меда и горчицата се прави дресинг. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква с ментата и копъра.
Зеленчуците се разбъркват с дресинга и се сервират.