Накиснете гъбите шийтаке в гореща вода за 20 минути. Прецедете ги, като запазите водата.
Сварете нудълите в тенджера с вряща подсолена вода, според указанията на пакета.
Нарежете всички зеленчуци - чесънът нарежет на едро, морковът и джинджифилът нарежете на тънки пръчици, гъбите, калмарите и зелето нарежете на тънки ивици, пресният лук нарежете натънки кръгчета. Нарежете месото на малки парченца, обелете скаридите.
Загрейте тиган уок и по ръба му сипете олио. Запържете чесъна, джинджифила и бялата част на пресния лук. След минута добавете парченцата месо, скаридите и калмарите. Запържете за още 1 минута, като разбърквате непрекъснато. Добавете още малко олио и запържете морковите, гъбите и зелето.
Добавете прецедените нудъли и разбъркайте. Добавете двата вида соев сос, захарта, солта и оризовото вино. Разбъркайте енергично. Избутайте нудълите със зеленчуци в единия край на тигана и в свободния чукнете яйцето. Разбъркайте енергично и смесете с останалите продукти. Накрая добавете зелената част на пресния лук.