Жителите на Цалапица поискаха оставката на главния секретар на МВР

Автор: Plovdiv Now 5529
Жителите на Цалапица поискаха оставката на главния секретар на МВР

Жителите на Цалапица поискаха оставката на главния секретар на МВР Петър Тодоров. Това обявиха недоволните граждани по време на протеста заради убийството на 24-годишния Димитър Малинов. Както съобщихме, местните жители затвориха пътя Пловдив-Пазарджик и се заканиха с гражданско неподчинение.

Месец след убийството на 24-годишния Димитър родителите му продължават да не са наясно с разследването. Двамата са ангажирали трима адвокати, които по думите им също нямат достъп до съдебно-медицинската експертиза.

Именно заради това и факта, че обвиненият в убийството на Митко успя да избяга извън граница и все още се укрива те категорично поискаха да бъде подадена оставката на главния секретар на МРВ.

Припомняме, че това поиска и вътрешният министър Калин Стоянов, като един от доводите му затова бе имено бездействието на полицията в първите часове след убийството на Митко и бягството на Рангел Бизюрев в Германия.

Искането на Калин Стоянов за оставка бе внесено в президенствтото, но от там вчера бе получен отказ, като от „Дондиков”2 определиха действията на министъра като чистка в МВР.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина