Здравко Димитров кани парламентарно представените партии и коалиции в 48-ото Народно събрание на консултации за изборите на 2 април. На срещата ще се сформират съставите на секционните избирателни комисии (СИК) на територията на Община Пловдив. 

Представителите на партиите и коалициите от партии трябва да представят на консултациите заверено от партията копие на удостоверение за актуално правно състояние на партията, издадено не по-рано от 31 януари 2023 г., или копие от решението за образуване на коалицията за участие в изборите за 48-ото Народно събрание, с което се удостоверяват пълномощията на лицата, представляващи съответната партия или коалиция

Трябва да представят и пълномощно от лицата, представляващи съответната партия или коалиция, в случаите, когато в консултациите ще участват упълномощени лица (оригинал или заверено копие).

Изисква се още и писмено предложение за състав на СИК, което да съдържа наименованието на партията или коалицията, която прави предложението; имената и ЕГН на предложените лица; длъжността в комисията, за която се предлагат; образование, специалност на предложеното лице; телефон за връзка с предложеното за член на СИК лице, както и посочените данни трябва да фигурират и в писмено предложение за резервни членове на СИК.

Консултациите ще се проведат на 24.02.2023 г. (петък) от 11.00 часа в сградата на Община Пловдив, пл. „Стефан Стамболов” № 1, Заседателна зала – 2 етаж.