Запознайте се с най-спортното семейство в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 7619
Запознайте се с най-спортното семейство в Пловдив

Семейство Делчеви със сигурност са най-спортното семейство в Пловдив. Ирина Делчева е бивша състезателка по лека атлетика, диетолог и заедно със съпруга си Георги Делчев са организаторите на най-големите състезания по ММА в арабските страни. Георги Делчев е един от основоположниците на ММА в България. Той е бил треньор на Станислав Недков - Стъки, когато той прави първата победа за България в UFC, разказва TrafficNews

Техните деца са тризнаци и вървят по стъпките на родителите си. Всичките тренират различни спортове. Синът Александър е многократен шампион на България в различни видове бойни спортове. Александър има златни медали от цели седем различни вида бойни спортове. Едната дъщеря Севина тренира лека атлетика, а другата Деа е състезателка по художествена гимнастика. Трите деца са преминали през различни спортове, преди да се ориентират, към спортовете, които най-много им харесват. 

"Има приемственост от страна на нашите деца. Те следват нашите стъпки и това, което ние сме развивали до сега. Надявам се за в бъдеще да продължават да се занимават активно с това, което харесват и обичат", заяви Ирина Делчева за приемствеността в семейството. 

"Всичко започна преди 23 години, когато с мъжа ми се срещнахме на улицата в спор за едно такси. От тогава сме неразделни и децата се появиха малко по-късно. Аз съм от семейство на инженери, но винаги съм се занимавала със спорт. Била съм лекоатлетка. Моето семейство беше против спорта, защото нямаме такива традиции, но винаги съм имала влечение към спорта. Семейството оказваше влияние върху моето развитие, но в момента, в който се запознахме със съпруга ми се завърнах в това, което обичам. Записах да уча диетология. Заминахме за арабските страни, където продължихме да се развиваме в спорта. Всичко прехвърлихме върху децата".

"Ние сме фитнес инструктури, аз съм и диатолог. Official и съдии сме на един от най-големите ММА форуми - граблинг форум АDСС. Основната ни работа е да провеждаме квалификациионите състезания, организация на световно първенство в цял свят и да обучаваме съдии. Работим около целия процес, който е свързан с организацията на едно голямо състезание", допълни Ирина Делчева. 

"В настояще за нас остава все по-малко време. Стараем се да полагаме усилия в тази насока, но основно е насочено към децата. Те са възпитаници на спортното училище "Васил Левски" и се занимават с три различни спорта. Имат доста сериозни успехи. Този процес е доста трудоемък за цялото семейство и за наша радост всички сме сплотени и обединени в тази насока. Грижим се за диетите, мъжът ми се занимава с кондиционната им подготовка. Възстановяването също е важна част в една такава тренировъчна дейност. Семейството е обединено в спорта и развитието на децата", обясни Ирина Делчева как преминава един ден на спортното семейство.

"В тази ранна възраст най-изявен е Александър четири пъти е шампион на България по свободна борба, три пъти по ММА, стана шампион на България и по самбо. Деа се занимава с художествена гимнастика и се развива с доста бързи стъпки. Много е старателна, въпреки, че започна по-късно и се надявам за в бъдеще да имаме по-големи успехи. Севина тръгна по стъпките на майка си и се занимава с лека атлетика. Дори тренира при една от моите бивши треньорки. Стигна до 12-то място от 180 деца", заяви Ирина Делчева за развитието на децата.

"Много е трудно да наложиш една дисциплина вкъщи. Не винаги получават това, което искат, а това, което трябва и което може. Опитвам се да има баланс и от време на време да пожелавам непозволени неща. Като цяло се храним сравнително правилно и здравословно. Всеки спорт има правилна специфика. Всеки период на тренировка изисква различен режим на хранене", заяви Ирина Делчева относно храненето на децата. 

"Аз си пожелавам здраве за цялото семейство. На тях им пожелавам успехи и да се запазят от контузии. Да имат късмета да се изявяват на всеки по-големи форуми и да достигнат върховете, за които мечтаят. Ние като родителите много се гордеем с децата си, много се радвам, че те вървят по нашите стъпки и имат нашата пълна и безусловна подкрепа", каза още Ирина Делчева.

"Аз съм един от първите състезатели по ММА и треньори в България. С този спорт се занимавам от 1992 година, когато излязоха първите UFC състезания, това ме запали по този спорт. За първи път започнах да тренирам с бразилско джиу джицу в Абу Даби през 2000г. 2001г. станах шампион на ММА по тогавашните правила, които бяха UFC правила. Нашият син Александър е осем пъти шампион на България за по-малко от две години. Имат над 30 медала от седем различни спорта. Той е шампион на България четири пъти по свободна борба, три пъти по ММА и веднъж по самбо. За един уикенд успя да стане шампион по ММА и самбо.
Пожелавам му да стане шампион на UFC и олимпийски шампион по борба и все така да се развива както е до сега. Последната година и половина няма загуба", заяви Георги Делчев.

"Залата в Пловдив е първата с оригинална клетка в България. През 2006г. ММА клетката я докарахме от САЩ за Станислав Недков - Стъки, който подготвях за UFC. Аз го тренирах и направихме първата победа за България на UFC. От състезател преминах като треньор и тренирам сина ми по същия път и се надявам да продължава да печели и да има още много успехи", заяви един от първите основоположници на ММА в България Георги Делчев.

Синът на Ирина и Георги Делчеви - Александър спечели в петък осмата си шампионска титла на България. Наследникът на семейство Делчеви, който е състезател на Локомотив Пловдив, има шампионски титли на България в три различни бойни дисциплини - свободна борба, ММА и самбо. Освен това той има златни медали в още четири спорта - класическа борба, народни борби, джудо и бразилско джиу джицу. Въпреки, че основният му спорт е свободната борба той побеждава и във всички останали бойни спортове. Не може да се състезава и в класическата борба, въпреки, че е побеждавал връстниците си и в тази дисциплина, но правилата не го позволяват.

"Главно се занимавам със свободна борба и ММА. Тренирам по 16-17 тренировки на седмица, които са от час и половина до два. След състезания тренираме по-малко, за да не сме премоумерени. Основно наблягам на яйцата, витамините, протеина. Чувствам се много добре и подготвен да печеля. Пожелавам си да стигна до олимпийски медали в борбата и да стана шампион в UFC. Харесва ми да тренирам всички тези бойни спортове, трябва ми малко време само да науча правилата и съм готов да побеждавам", заяви младият шампион Александър. 

Деа Делчева е състезателка по художествена гимнастика в клуб Тракия и също има страхотен спортен хъс за успехи. 

"Тренирам художествена гимнастика от четири години. Надявам се да стигна до олимпийско ниво или поне европейско", казва младата гимнастичка. 

Другата дъщеря в семейството Савина Делчева също е спортистка. Тя е състезателка на Ботев Пловдив. 

"Тренирам от шест години лека атлетика и най-високият ми успех е да се класирам на 12-о място на зимното републиканско първенство", казва младата лекоатлетка, която тръгва по стъпките на майка си. 

Децата имат множество медали въпреки крехката им възраст и мечтата им е да стигнат най-високо спортно ниво. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина