Започна голямото общоградско чистене на Пловдив, кметът също запретна ръкави

Автор: Plovdiv Now 7733
Започна голямото общоградско чистене на Пловдив, кметът също запретна ръкави

Голямото общоградско чистене на Пловдив стартира тази сутрин, като кметът Здравко Димитров бе край Гребната база, където се включи в инициативата, предаде TrafficNews.

„ Призовахме пловдивчани да си изчистим града и да го запазим възможно по-дълго време чист. Длъжни сме да го направим, знаете природата не търпи вакуум, където е мръсно, тя го връща и към нас”, каза кметът. Той допълни, че пловдивчани са отговорни, като е сигурен, че ще се активизират, а и поиска след това да се запази максимално по-дълго време чист.

Кметът смята, че като цяло градът е чист.

„И според мен, и според туристи – градът е чист. Идват много хора, на 4-от място сме като туристическа дестинация в света, но винаги може по-добре”, заяви Зико. Той каза, че ще се включи в почистването, колкото му позволят силите.

„Това нашата къща, тук отглеждаме децата си, ние самите живеем в този град. Не ни е безразлично какъв въздух дишаме,  каква вода пием ,  как е около блоковете”, каза кметът.

Според градоначалника най-мръсно е в Столипиново и поречието на река Марица с район „Източен”, където трябват по-сериозни мерки по почистване.

 

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина