Зам.-министър Амелия Гешева връчи “Златен век“ на италианския посланик у нас

Автор: Plovdiv Now 4038
Зам.-министър Амелия Гешева връчи “Златен век“ на италианския посланик у нас

Заместник-министърът на културата Амелия Гешева връчи грамота и почетен знак  „Златен век“ – звезда на извънредния и пълномощен посланик на Италианската Република в България Н. Пр. Стефано Балди. Високото отличие на Министерството на културата бе присъдено на 16.11. т.г., в месеца на народните будители, и се връчва на Н. Пр. Балди за неговия значим принос в международното културно сътрудничество между Република България и Република Италия.

Предвид противоепидемичните ограничения, които са в сила в страната ни, наградата бе връчена символично на посланик Балди посредством видеоконферентна връзка и ще му бъде изпратена допълнително.

При връчването на отличието зам.-министър Гешева оцени двустранните отношения между България и Италия, две много близки по дух европейски държави, като традиционно отлични. В края на мандата на Н. Пр. Балди у нас тя още веднъж изрази своята увереност, че и занапред ще продължат прекрасните ни взаимоотношения и в областта на културата, като изрази от името на Министерството огромната си благодарност за успешното партньорство с Посолството на Италианската държава у нас, припомняйки и акценти от някои от многобройните събития, организирани в последните няколко години. През 2019 г. отбелязахме 140-ата годишнина от установяване на дипломатическите отношения между двете страни, юбилей, отпразнуван с многобройни събития и инициативи.

Посланик Балди благодари за отличието, като изрази своето задоволство от нивото на двустранното сътрудничество в културния сектор, подчертавайки многобройните инициативи, организирани съвместно с Националния учебен комплекс по култура с Лицей с изучаване на италиански език и култура с участието на Република Италия (НУКК).

Н. Пр. Стефано Балди е посланик на Италия в София от 19.9.2016 г. От дълги години съчетава дипломатическата си работа с усилена академична дейност. Автор е на многобройни книги. Изследователската му дейност и последните му публикации са посветени на използването на новите технологии и социалните медии в дипломацията, на приложението на мениджмънта в дипломацията и на книгите, написани от италиански дипломати. Създава и поддържа блог за обучение “Diplo Learning corner” и сайта „Дипломацията в образи”, посветен на исторически снимки на италиански дипломати. От 2013 до 2016 г. води по радио „ЛУИС“ свое авторско седмично радиопредаване „Дипломация и околности”, посветено на професията на дипломата.

Източник: Министерство на културата

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина