Военният, прострелял двама заради паркомясто в Кършияка, твърди, че е бит и заплашван

Автор: Plovdiv Now 6707
Военният, прострелял двама заради паркомясто в Кършияка, твърди, че е бит и заплашван

Ситуацията около стрелбата в Кършияка преди месец, когато военният Димитър Христакев простреля двама души след спор за паркомясто, е на път да претърпи сензационен обрат, научи TrafficNews.

33-годишният Христакев твърди, че е бил нападнат първи и е бил заплашван с убийство, след което е бил бит. Мъжът вече е внесъл жалба в Районна прокуратура - Пловдив и ако се установи, че има данни за извършено престъпление, на простреляният Марио Маринов могат да бъдат повдигнати обвинения за нанасяне на телесна повреда и закана за убийство.

“Изложили сме искане да се разпореди предварителна проверка по случая и ако се установи, че има данни за извършено престъпление срещу Христакев, ще бъде образувано досъдебно производство”, потвърди пред медията ни Пламен Бонев – адвокат на 33-годишния военен.

„Той не е знаел, че спира пред гараж. Мястото не е изглеждало като такова, но въпреки това след като е поръчал храна за болната си майка, докато е изчаквал да се приготви, се е върнал да види дали не се е освободило друго място за паркиране. Тогава е бил посрещнат от Младенов, който е бил агресивен и е възпрепятствал влизането му в автомобила. На място е имало и други хора, очевидно негови приятели. Тогава Марио Маринов се е приближил към Димитър Христакев с думите: „Ще те убия!“, „Ще те пребия. Предвид това, че Маринов е доста едър и е бил видимо агресивен, клиентът ми се е изплашил и през главата са му минали мисли, че наистина може да бъда убит. В момента в който се е опитал да се извини е получил няколко удара в областта на корема и гръдния кош, след което е бил съборен на земята”, разказа още адвокатът.

След това е последвала и стрелбата довела до неприятния инцидент. Димитър Христакев е освидетелстван от лекар от Съдебна медицина-Пловдив за нанесените му телесни повреди.

В момента той е с повдигнато обвинение за опит за убийство и с взета мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 5000 лева.

До момента по делото е изяснено, че инцидентът е станал в късните часове на 21 октомври октомври. Според събраните първоначално данни, Димитър Христакев спрял колата си пред гаража на 32-годишния Марио Маринов, за да отиде и да си вземе храна от близък ресторант. 

Собственикът на гаража видял неправомерно паркиралия автомобил и подал сигнал в полицията, като помолил за съдействие органите на реда. Екип на Трето РУ тръгнал към адреса. 

Две минути след първия сигнал, анонимен гражданин подал втори сигнал, че на същия адрес има простреляно лице. Служители на Трето РУ минута, две по-късно пристигат на място и установяват две лица с огнестрелни рани.  Установено е и лицето, произвело изстрел със законно притежаван пистолет. На място пристигнала и линейка, която откарала пострадалите в УМБАЛ "Св. Георги”. И двамата били в стабилно състояние без опасност за живота.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина