Витанов: По гръцката граница е спокойно. Новият вариант на Омикрона го няма

Автор: Plovdiv Now 4902
Витанов: По гръцката граница е спокойно. Новият вариант на Омикрона го няма
Нов анализ на пандемията и войната направи за 31 март математикът проф. Николай Витанов. Ето какво написа той:
 
Както винаги, първо - пандемията, после - войната.
 
Не сме забравили, че днес е ден 11-ти на двуседмичното спиране на даването на прогнози от моя страна. Ще ви разказвам само текущата ситуация. Ясно ви е вече, колко ще бъда изместен от всезнаещите капацитети от Ганковото кафене и от юрдеците от локвите пред кафенето.
 
Не могат горките и това е. Но това е нещото, което ги боде отвътре да крякат и да пишат отрицателни рецензии. Това, че не можете да правите прогнози, си е ваш проблем, не мой. Аз мога да правя прогнози. Имате още 3 дни да направите нещо срещу закона на Витанов.
 
Хейтърите само вият и реват, една свястна прогноза не могат да дадат.
Действайте. Наслушах се на приказки срещу мен. Искам да видя прогнози. Изместете зловещия професор. Набийте го в земята. Да не може да се покаже.
 
Сега за пандемията
1. Базовото репродуктивно число - и днес е 0.90. Под 1 е, значи обхватът на заразата продължава да се свива. Здравната система продължава да се разтоварва. Сценарият "Хари Сердън" е стабилен. Това е констатацията.
За прогнози до края на седмицата - капацитетите от Ганковото кафене и юрдеците от локвите пред кафенето. Хайде, бе, всеки, който е чел редовно тези сводки, може да направи прогноза.
 
2. Няма суперпожар. Ами няма, какво да правим сега. Няма.
"Хапи Селдън" гаси дифузното разпространение. Още не е угаснало навсякъде. Но ще угасне. Препоръчвам ви да спазвате препоръчителните мерки докъм 20 април, за да се изчистим от този вирус и да изкараме спокойно лято. На края на Дунава сме. Както щете го разбирайте.
 
3. Да няма препълнени болници. Няма препълнени болници.
Няма. Продължават да се освобождават легла, които се прехвърлят за други нужди. Няма хаос. Леглата се освобождават така, че да има, ако се наложи. Здравната система мина много добре през тази вълна. Въртим, сучем обаче, какво ли не говорим, само и само да не го признаем. Какво ли се чудя. Думата за тази психическа особеност е една - Булгаристан. Как ще признаем успех на друг човек. То все едно кило месо да откъснат от нас.
 
4. Да няма тотален локдаун. Има ли - няма. "Хари Селдън" се справи отлично и тук.
5. Смъртността - полекичка спада. Както бе прогнозирано.
Виждате, че има дни, в които смъртните случаи са едноцифрено число. В "Хари Селдън" е заложено броят на такива дни да почне да расте.
Има една категория юнаци, които твърдо вярват, че понеже не са се наболи, България е минала добре през вълната. Тъй ли? Значи всичко е щото не се набодохте? Ами високата смъртност - и тя значи. О-о-опс! Ама не - за високата смъртност са виновни други. Гледаме обаче процента на починали ненаболи се и не вярваме. Хайде сега, рецензии по въпроса от Ганковото кафене и юрдешки крясъци от локвите пред кафенето.
 
6. Украинците и пандемията - пристигащите украинци вдигат ли заболеваемостта. Не. Вие изненадани ли сте от това? Не.
Ама и те можели да го кажат. Че що не го казахте? То това мое изказване вече порасна и брада пусна. Много е лесно да кажеш, че и ти можеш да кажеш нещо, което Витанов вече е казал. Но така от юрдек най-много да станеш геврек в очите на Витанов.
 
7. И тъй - социалната системата се движи все още по предначертаната траектория от обявения ви преди месеци сценарий "Хари Селдън". Нещата са под контрол. Така ли е? Така е. Падат ли мерките в предвидените срокове - падат.
"Хари Селдън" си свърши работа. Хайде - от утре - само препоръчителни мерки. Ето - цялата вълна ви бе предсказана в един сценарий още ноември месец, сценарият си се реализира точно в указаните срокове и доведе до точно указаните резултати. Хайде - отварям клуб "Мориарти". Който повтори това нещо - идве при мен като член. И получава правото да слушам забалежките, които има по делата ми. И гледайте да не си остана единствения член на този клуб, докато съм жив. Ето - имате цел в живота. Излизайте от локвите, излизайте от кафенето.
 
Наслушах се на приказки, начетох се на рецензии. Искам да видя действия. Направете сценарий за пандемична вълна, реализирайте го, дръжте го стабилен 5 месеца и всичко в него да ви се случка в сроковете, които сте задали. Хайде, нима ще ме оставите самотен на пиедестала. То е добре да си гледате отражението в поточето, ама на пиедестала при Витанов е още по-добре. Нали виждате, уважаеми читатели, как ги стимулирам да вземат да направят нещо полезно. Стига са крякали из локвите, стига са ми писали отрицателни рецензии из Ганковото кафене. Чакайте, да посвирим и на тази психологическа струна - хайде, бе, нима ще оставите Витанов да се пъчи сам на пиедестала. Изместете го. Ей сега имате царска възможност. Той 2 седмици спря да прави прогнози. Има още цели 3 дни до края на тези 2 седмици. Нима ще го оставите да си издигне неръкотворен паметник. Не може така, българи сме. Вие подлудяхте ли? Как тъй на Вуте (Витанов) ще му е добре.
Давайте с прогнозите, сваляйте го от паметника.
 
8. Картата днес. По гръцката граница е спокойно. Новият вариант на Омикрона го няма. Държим така, гасим дифузното разпространение и после да се пробва да си го пали пак. Ако сме тарикати, няма да му се получи. Така е изчислен сценарият "Хари Селдън". Но, той си свърши работата. Сега зависи от вас.
Ония двете области защо са във виолетово, вече ви е ясно. Правилно забелязвате, че има доста червено. Накрая на Дунава сме, но още сме в Дунава. Да се удавим спокойно можем. От вас си зависи. Има една голяма тайна, за която ще ви пиша на 20-ти април. Напомнете ми като наближи да не забравя - абе Витанов, какво беше голямата тайна от края на март, дето каза, че ще ни я кажеш на 20-ти април.
 
Сега за войната. Тук вече по-сериозно и с прогнози.
За войната не съм казал, че няма да правя прогнози.
1. Какво писах - войната няма да е кратка. Писах ви за 3 месеца и 45 000 убити руски войници. Някои смятат, че е много. И мене ме гложди съмнението, че съм надценил украинската армия. Ето на - колкото и да ви е странно - очаквах повече от украинската армия.
Иначе си знаете - внимателно си проверявайте източниците на информация. Много се лъже покрай тая война. Пленени танкови армии, разбити танкови дивизии. Пропагандата си работи. Гледам вчера - украински войници минават като на кино покрай прясно запален танк, уж руски. Значи руснаците трябва да са на 100-на метра и да стрелят. Никаква стрелба, нищо. Като на кино де, като на кино. Та, внимателно проверявайти източниците си.
 
2. Техническото пречупване.
Към средата на април ще видим какви са резултатите от това. Това, което виждам аз е следното. И двете страни търпят загуби, но капацитетът на украинската армия е по-малък и тя първа ще се пречупи технически. За да не стане това трябват огромни оръжейни доставки от западно направление. Засега ги няма.
Как руската армия пречупва украинската - има много видео. След ремонтните заводи сега заминават складовете за гориво.
Правилна тактика - и най - големият герой не може да воюва гладен, гол и без муниции. Как украинската армия пречупва руската, не е ясно. Гледаш горящ танк. Някой нарисувал буква на него. Говори те се, че унищожена цяла руска танкова дивизия. Сещаш се, какво се те учили из казармата за числеността на танковата дивизия. Гледаш да видиш там още поне стотина унищожени танка. Виждаш 2-3. Като на кино.
 
Извод - кой кого и как пречупва ще стане ясно по неявни признаци. Когато едната от армиите остане без техника, броят на жертвите и ще скочи рязко. И ще спрем да ги броим. И ако забелязвате, данните за жертвитена едната страна вече изчезват. Става нещо там. Какво ли? Виж точката за психическото пречупване.
 
3. Психическото пречупване.
Украйна се разрушава - полека и по план.
Броят на жертвите от страна на украинската армия спряхме да броим. Вървят героично контраатаки вече втора седмица. Путин разбира се е зле информиран. Той още преди 3 седмици се чудеше, къде е украинската контраатака. Героично изтласкваме руската армия. Добре, няма лошо. Защо обаче изкархме мечката от бърлогата? Да ни съсипе страната и героично да я изтласкваме. Сещаме се за Бисмарк. То и героичното изтласкване е толкова героично - нещо някой по-голям град върнат обратно с бой, а не защото руснаците се прегрупират?
 
Сега от другата страна. Война е. Цензурата бачка. Зеленски - уж демократ, пък забрани 11 опозиционни партии. В Русия - и там такова. Чудим ли се - не, на война трябва нацията да се сплоти, колкото може. По тез краища знаят, че опозицията само чака да дойде война, и да вдигне революция. Пример - 1905, 1917. Не е чудно, че забраняват опозиционните партии. Ама иначе са демократи.
 
Преговори. Писах ви вече - парлама, докато едната страна не начука кананчето на другата. Какви преговори - Зеленски изтласква руските войски, печели войната. Така си мисли той, няма значение, че в половината му държава здрава сграда не остана. Като свърши битката при Краматорската дъга, тогава може да има преговори по същество. Ако няма - битката за Харков. Ако пак - няма - битката за Одеса. Ако пак няма - се сетете сами. Резултат, не само в половината, ами и в цялата Украйна една здрава сграда няма да остане. И пак идва въпроса - добре, де, защо изкарахте мечката от бърлогата? Можехте да минете метър с неутралитет и с автономия на Донбас В РАМКИТЕ НА УКРАЙНА. Нали това искаше мечката, докато беше в бърлогата. Сега и държавата си ще съсипете и повече ще отстъпите. Но тези въпроси ще ги решава украинския народ след войната. Като губиш войната и не си прикоткал опозицията, а си я забранил, трудно ще имаш добър изход. Ами, значи трябва да се печели войната. Нали така. Давай филмите тука с горящите руски танкове и безметежно ходещите покрай тях украински войници. Духът на населението трябва да се поддържа висок. И правилно.
 
4. По фронтовете. Както виждате - диалектиката си работи. Имаме затишие. Какво да чакаме - буря. Къде - при Краматорската дъга. Отдавна ви го пиша това. Но сего и руският генерален щаб го каза. Какво каза - че приоритетът е да освободи Донбас? От кого? от 5-те украински дивизии в Краматорската дъга. Да не забравите, че отдавна ви писах, че Манщайн би изтеглил тези дивизии и би укрепил с тях Днепропетровск, Запорожие, Полтава и Харков. Тогава руснаците ще имат големи трудности с превземането на тези градове, може даже да не им стегнат силите после да настъпват в западна Украйна. Но, украиенската групировка си стои покрай Краматорск. Мислят си, че ще устоят.
 
Добре, може и да устоят, но това не е каквото математиката ни казва по въпроса. Нали знаете приказката. Имало едно време 5 украински дивизии покрай Краматорск. Те трябвало да ударят Донбас. Не щеш ли, мъдри хора изкарали баба Меца от бърлогата. А на едно дърво седели американския бухал, германския бухал, френския бухал, руския бухал, украинския бухал и българския бухал и смятали. На всичките сметките показали едно и също. Началниците на украинския бухал си правили друга сметка. И баба Меца замахнала. Какво станало по-нататък, довършете сами според предпочетанията си. Сценариите са два: или всичките бухали са прави или началниците на украинския бухал са прави. В единия случай баба Меца хапва 5 дивизии и се оглежда за още, в другия - се прибира с големи рани в бърлогата. Та така.
И не забравяйте Бисмарк - и двете страни ще послъгват.
 
Желая здраве и успехи и нека вирусът да ви заобикаля. И войната да ви заобикаля.
May be an image of map and text that says
 
 
 
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина