Виртуозен пианист изнася концерт в Пловдив, входът е свободен

Автор: Plovdiv Now 7258
Виртуозен пианист изнася концерт в Пловдив, входът е свободен

Френският институт за България и Алианс Франсез представят в Пловдив концерт на виртуозния пианист Максим  Зекини.

Концертът е на 4 ноември, петък, от 19ч. в Радио Пловдив – студио1 и е с вход свободен.

В програмата – произведения за лява ръка на Скрябин, Санкан, Масни Белини, Равел и произведения за две ръце на Моцарт, Сен-Санс, Дебюси, Льогран.

Maxime ZECCHINI е роден в Париж. Той завършва Националната музикална консерватория в Лион в класа на Жери Мутие /Géry Moutier/ и Даниел Рено-Фаскел  /Danièle Renault-Fasquelle/, където получава Националната диплома за висше музикално обучение - DNESM – с единодушно отличие и поздравления от журито. Впоследствие е приет в Националната музикална консерватория в Париж в цикъл за напреднали в класа на Жан-Франсоа Хайсер.

Той също така се възползва от редовните съвети на Лоран Кабасо и Оливие Казал. Първият френски пианист, завършил престижната академия "Incontri col Maestro" в Имола, Италия, той печели международния конкурс в Аркашон, международния конкурс в Нормандия, лауреат на фондация Cziffra, лауреат на Ragusa-Ibla в Сицилия. Печели единодушно първа награда на международния конкурс Varenna-Lake Como в Италия. Максим Зекини  също е носител на наградите на Marcel Bleustein-Blanchet Vocation Foundation, Meyer Foundation и Societe Generale Musical Patronage.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина