Учени от 10 държави дойдоха в Пловдив на форума „Хранителна наука, техника и технологии 2019”

Автор: Plovdiv Now 4947
Учени от 10 държави дойдоха в Пловдив на форума „Хранителна наука, техника и технологии 2019”

66-тата Научна конференция с международно участие „ХРАНИТЕЛНА НАУКА, ТЕХНИКА И ТЕХНОЛОГИИ - 2019” се проведе в Университета по хранителни технологии в Пловдив. Официалното откриване беше на 11 октомври в аудитория "Хоризонт".

Повече от 80 учени участваха в научния форум тази година и представиха над 60 доклада и постерни научни съобщения. В конференцията взеха участие делегати от 13 чуждестрани и 8 български университети и изследователски организации.

Конференцията се проведе в четири паралелни сесии: „Хранителна наука и технология“, „Химия, микробиология, биотехнология и безопасност на храните“,  „Хранителен процесен инженеринг“ и „Кетъринг, туризъм и икономика на ХВП“.

Официални гости бяха: проф. Жуматай Уразбаев – Ректор на Казахския университет по технология и бизнес, гр. Нурсултан, Казахстан; доц. ктн  Гюлшат Жаксиликова - Декан на Факултета по хранителни производства при Алматинския технологичен университет, гр. Алмати, Казахстан, както и проф. д-р Андреас Шибер от Университета в Бон, Германия, който изнесе пленарен доклад на тема „Растителните феноли – многофункционални компоненти в храните“.

В конференцията взеха участие делегати от Франция, Италия, Германия, Полша, Румъния,Литва, Гърция, Беларус и др.

С почетен знак и грамота бяха отличени преподаватели от Университета по хранителни технологии, придобили научната степен „доктор” и повишени в заемане на академична длъжност „главен асистент”.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина