Убиецът на 3-годишното дете в Асеновград остава в ареста за постоянно

Автор: Plovdiv Now 5106
Убиецът на 3-годишното дете в Асеновград остава в ареста за постоянно

Пловдивският апелативен съд остави в сила най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъжа, който е обвинен в убийство на тригодишното дете и закана за убийство на майката на пострадалия.  

Спрямо него са повдигнати две обвинения за това, че на 9 март 2020 г., в Асеновград, умишлено е умъртвил детето и е заплашил с убийство майката, за да не го издаде.

Съдът прецени, че от събраните по делото доказателства, продължава да е налице обосновано предположение, че обвиняемият е съпричастен към престъпленията, в които е обвинен. Установено е, че обвиняемият е живял в един дом с пострадалото дете и неговата майка.

Апелативните магистрати взеха под внимание, че поради тежестта на престъплението, в което мъжът е обвинен и с оглед на това, че се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 г. затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, има реална опасност обвиняемият да се укрие.  Съществува и риск, при по-лека мярка за неотклонение, обвиняемият да въздейства на свидетели по делото.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина