Цигулар виртуоз открива цикъла “Световни артисти“ на Оpera Open 2021 в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 659
Цигулар виртуоз открива цикъла “Световни артисти“ на Оpera Open 2021 в Пловдив

Харизматичният виртуоз на цигулката Светлин Русев ще изнесе концерт с оркестъра на Опера Пловдив на 11 февруари. Музикантът свири на цигулка Stradivarius 1710 Camposelice.

В програмата под диригентската палка на изтъкнатия Емил Табаков са включени К. Сен-Санс - Интродукция и Рондо капричозо оп. 28 за цигулка и оркестър, Н. Паганини - Рондо  La Campanella (Звънчето) из Концерт N 2 за цигулка и оркестър оп. 7 и Ф. Менделсон-Бартолди - Симфония  N 4, A Dur оп. 90, "Италианска". Поради противоепидемичното ограничение от 30 % капацитет на зрители в залата, концертът ще бъде изпълнен два пъти - от 18 и 20 часа, което е предизвикателство за солиста и музикантите от оркестъра на Опера Пловдив.

Събитието ще открие цикъла "Световни артисти", който предхожда с концерти на закрито лятното издание на Opera Open 2021. Проектът е част от програма  "Наследство" на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 и има за цел да гарантира силно международно съдържание в платформата OPERA OPEN, както през лятото на Античния театър, така и през останалите месеци на закрита сцена в Пловдив.

Цикълът "Световни артисти" на Опера Пловдив ще предложи в зала на закрито още изненади на почитателите на класическата музика в месеците до откриването на лятната програма на Opera Open 2021 юни на Античния театър.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина