Тошко Йорданов от Пловдив: Темата „Македония“ ще бъде червената линия за коалицията

Автор: Парашкева Иванова 2964
Тошко Йорданов от Пловдив: Темата „Македония“ ще бъде червената линия за коалицията

Темата „Македония“ ще бъде червената линия за коалицията. Това заяви председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов по време на събрание на политическата формация в Пловдив. На срещата с електората им под тепетата пристигнаха още Ива Митева, Станислав Балабанов и още членове на парламентарната група, предаде trafficnews.bg.

„Или ще се спазва поетите ангажименти в договора, или коалиция няма да има“, категоричен бе Йорданов.

 „Въпросът с вдигане на вето над Северна Македония е прекрасно описан и е вътре в коалиционното споразумение. Това, че изборът на шеф на БНБ ще доведе до трусове и разпад, също бяха спекулации. Този проблем, както и на останалите контролни органи, бяха извън споразумението. Обаче Северна Македония не е“, допълни той.

По негови думи това, което си позволя да прави Кирил Петков, е на ръба. От партията заявиха, че по тяхна информация премиерът и съветникът му Весела Чернева са провели срещи и са поели ангажименти за даване на зелена светлина на Северна Македония за влизане в Европейски съюз до края на юни. Това обаче станало без да се съгласува с коалиционния им партньор, твърдят оттам.

Йорданов заяви, че има доверие на това, което твърди външният министър Теодора Генчовска по повод двойните политики на ПП.

Тъй като тя е от ИНТ, сами можете да се досетите , че имам информация какво се случва. Това е така, защото е така. Господин Трифонов написа преди седмици, днес беше потвърдено“, допълни Йорданов.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина