Тече конкурсът за наградата “13 века България“, има краен срок

Автор: Plovdiv Now 5909
Тече конкурсът за наградата “13 века България“, има краен срок

Национален дарителски фонд „13 века България“ за втори път обяви конкурс за подпомагане на професионалното развитие на млади български творци и учени. Победителят в конкурса ще бъде кавалер на Националната награда „13 века България“ за подкрепа на млади таланти в съвременното изкуство и наука, която Фондът учреди през 2019 г. Тя представлява парична премия в размер на 5 000 лева, осигурена от Фонда, и се дава за разходи за обучение.

В срок до 17.00 часа на 14 януари 2022 за наградата могат да кандидатстват български граждани на възраст до 35 години със завършено висше образование в сферата на изкуството и науката и иновативни постижения в съответната област. Задължително условие е кандидатите през 2021 да са приети за следдипломна квалификация в акредитирани висши учебни заведения на територията на Европа, без България, съобщават от Министерство на културата.

Конкурсът протича в два кръга. В първия кръг жури, определено от Управителния съвет на НДФ „13 века България“, избира шестима номинирани кандидати, които ще бъдат обявени до 31 януари 2022. В подкрепа на всеки от тях Фондът ще организира дарителска кампания под надслов „ПОДКРЕПИ ТАЛАНТА — ДАРИ“.

Във втория кръг журито излъчва носителя на наградата. Името му ще бъде публично оповестено между 20 и 30 юни 2022. Наградата ще бъде връчена на тържествена церемония.

За контакти и въпроси:

e-mail: [email protected]

www.fund13veka.bg

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина