Талантливата Петя Панева идва за специален проект в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 31825
Талантливата Петя Панева идва за специален проект в Пловдив

Талантливата народна певица Петя Панева се включва в музикалния проект "Видима безкрайност" на 1 октомври от 19 ч. на сцената в Дома на културата "Борис Христов". Ценителите на хубавата народна музика ще се насладят на изпълненията на победителката в музикалното риалити "Гласът на България".

В желанието си да въвлекат ценителите на автентичния фолклор в мистерията на музиката ще участват и музикантите от оркестър "Гергьовден" в състав: Васил Денев - гъдулка, Митко Денев - клавир, Ненко Цацев -кавал, Добромир Велев-гъдулка, Радостин Русев - гайда. Много емоции, танци, светлина вещае вечерта на 1 октомври и то точно, когато отбелязваме Световния ден на музиката. В спектакъла се включва и танцова формация "Тракийски дар".

Петя Панева е родена на 14 юни 2000 г. във Варна. Завършва НУИ "Добри Христов" със специалност ударни инструменти и е част от школата по народно пеене на Павлинка Тодорова. От 4-годишна пее във вокална формация „Бънджи Сингърс" и няколко години след това решава да се насочи към народната музика. Започва първо към народния детски хор в музикалното училище, а след това взима и индивидуални уроци. От тогава до днес не спира да пее и прославя народната музика. Явява се на много конкурси, на които печели предимно първи и специални награди.

Пее в Ансамбъл "Одесос" при МВР-Варна и във фолклорна формация "Изгрев". Има записи с оркестъра за народна музика на БНР. Често излиза на турнета в чужбина в Чехия, Италия, Гърция, Полша, Украйна, Унгария, Турция. Обича автентичния фолклор и го възпява. Панева спечели безапелационно музикалния формат "Гласът на България" през 2021 г.

Билетите се продават в мрежата на Евентим.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина