Свинско с туршия - вкусна зимна гозба

Автор: Plovdiv Now 7866
Свинско с туршия - вкусна зимна гозба

Астрономическата зима тепърва набира скорост, чакат ни два-три студени месеца, през които трябва да се храним питателно, пълноценно и разнообразно. 

Предлагаме ви рецепта за свинско с туршия - типична зимна гозба.

Необходимите продукти са: праз - 3 стръка, свинско месо - 1 кг, туршия - 1 кг, черен пипер, червен пипер, сол, червено вино.

Приготвяне:

Нарежете свинския бут или месото за готвене на средно големи хапки. Сложете го в дълбок тиган или тенджера и запържете до златисто.

Добавете праза, който сте нарязали на едро и предварително овкусили и намачкали с малко сол. Задушете за кратко и свалете от огъня.

Пригответе си дълбока тавичка или глинено гърне.

Когато е леко изстинало, месото го преместете в новия съд, като добавите туршията, подправете с черния и червения пипер.

По ваше желание можете да сложите 1/2 чаша от сока на туршията, но опитайте на вкус, преди да добавите сол към това свинско с праз.

1 чаша червено вино и малко вода се добавят до покриване на ястието.

Печете свинското с туршия на 200-250 °C, докато остане само на мазнина.

Източник: gotvach.bg, Галина Гюрова

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина